advent of code 2016

Net als dit vorig jaar start er ook dit jaar weer een serie of advent of code (http://adventofcode.com/). Op de website wordt in de advent periode (de periode voor kerst) iedere dag  twee nieuwe opdrachten geplaatst.

Waarom ik het leuk vind om mee te doen

Ik vind het leuk om dit soort algoritmische oefeningen te maken. Het zijn over het algemene wat kortere taken, die je binnen een beperkte tijd kan oplossen waardoor je gewoon direct kan beginnen. Je wordt uitgedaagd om goed na te denken over een probleem. En natuurlijk ook leuk je krijgt direct feedback of je het wel of niet goed hebt.

Redenen waarom jij ook mee zou moeten doen

Ik ga er hier natuurlijk van uit dat je het zelf leuk vind om te programmeren. Maar je hebt vast wel eens dat je wel wilt programmeren maar je geen idee hebt wat je moet gaan programmeren. Nou hier heb je iets te doen en je zit er ook niet voor een langere periode aan vast. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om eens een keer een nieuwe programmeertaal op te pakken of jezelf te verbeteren in een taal. En natuurlijk ook niet onbelangrijk je traint jezelf in logische nadenken of houdt het in stand

Andere websites

Op internet zijn ook verschillende andere websites te vinden waar je ook algoritmische problemen voorgeschoteld krijgt. Vind je dit leuk dan is het ook de moeite waard om bijvoorbeeld te kijken naar https://projecteuler.net/ of https://www.codeeval.com. En zo zijn er nog een hoop te vinden op het net. Wil je nou weten wat mijn voortgang is met advent of code dan kan je op mijn GitHub kijken: https://github.com/barld/AdventOfCode2016 . Wil je nou zelf meedoen dan zou ik wel proberen om het eerst zelf op te lossen.

Written on December 3, 2016